


Információk, érdekességek
Terítéken az A-vitamin
2008. november 23.
Az A-vitamin kedvezõen hat a szemre, növeli a légúti fertõzésekkel szembeni ellenálló képességet és egészségesen tartja a szöveteket...
A vitaminok többsége ferment-funkciót tölt be a szervezetben, vagyis: az anyagcsere-folyamatok során elõsegít bizonyos életfontosságú kémiai reakciókat anélkül, hogy a reakciókban maga véglegesen átalakulna. Így ugyanaz a vitaminmolekula többször is képes ugyanazt a kémiai reakciót katalizálni.
Nagy derékbõség - korai halálozás
2008. november 19.
A derék körüli kiterjedt zsírpárnák egészségügyi kockázatot jelentenek még a nem túlsúlyosaknak is.
A nagy derékbõség majdnem megkétszerezi a korai elhalálozás esélyét, még akkor is, ha a testtömeg-indexünk a normális tartományon belül van - állítja egy új tanulmány, mely több mint 350 000 embert vizsgált szerte Európában. Az eredmények az amerikai New England Journal of Medicine szerdai számában jelentek meg. A tanulmány szilárd bizonyítékokat hoz arra, hogy a derék körüli kiterjedt zsírpárnák egészségügyi kockázatot jelentenek, még azok esetében is, akik nem számítanak elhízottnak vagy túlsúlyosnak.
Sóból is megárt a sok
2008. november 11.
Ha az USA lakói konyhasófogyasztásukat felére csökkentenék, évente 150 ezer amerikai halálát lehetne elkerülni az Amerikai Orvostársaság számításai szerint.
Mivel a napi sóbevitel háromnegyedét az emberek a készételekbõl, konzervekbõl, gyorséttermek ételeibõl kapják, mind az egészségügyi hatóságok, mind a társadalmi szervezetek az élelmiszeripartól várják a társadalom egészségét alapvetõen javító lépéseket.
Mindennap egy alma
2008. október 26.
Az alma méregteleníti szervezetünket, csökkenti a vér koleszterinszintjét és gátolja az érszûkület kialakulását.
Természetes gyógyhatások tárháza tökéletes csomagolásban. Ez a "különlegesség" nagyon is közismert gyümölcsünk: az alma. Minden évszakban rendelkezésünkre áll, és számtalan finom, édes vagy sós ételt is készíthetünk belõle. Nyersen fogyasztva kitûnõ vitaminforrás, de palacsintába reszelve sem utolsó...
Koleszterinszint-csökkentés természetesen
2008. október 16.
Megfelelõ táplálkozással hatással lehetünk a koleszterinszintünkre!
A koleszterin bizonyos mennyiségben elengedhetetlenül fontos vegyület szervezetünk számára. A vér emelkedett koleszterinszintje viszont - káros élettani hatásai miatt - súlyos betegségek kialakulásáért tehetõ felelõssé. Megfelelõ táplálkozással azonban hatással lehetünk koleszterinszintünkre.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...261262263...295