sub

Információk, érdekességek

12 tipp férfiaknak az egészségük megőrzéséért

2006. augusztus 18.

12 tipp férfiaknak irányadásul, hogy mire kell figyelniük annak érdekében, hogy egészségesen éljék le életüket. Egyszerű tanácsok, melyeket nem elégszer hangsúlyozunk.

 

A dohányzás mellőzése kétségkívül az egyik legfontosabb tényező az egészség megőrzése érdekében. S nem elhanyagolható tény az sem, hogy leszokás következtében például (többek között) az ember bőre, foga visszanyeri természetes színét.

 

Figyeljünk a testsúlyunkra! Nem könnyű, főleg a cigarettáról való leszokás után, ami sokak szerint csak a kilók felszedésével győzhető le. De ne így gondolkodjunk, kis odafigyeléssel, és a pótcselekvésként felvett rágcsálni valók fogyasztásának mellőzésével mindez elkerülhető!


Vissza a természethez: növényi polifenolok az egészségmegőrzésben

2006. július 12.

Az emberiség évezredek óta használ gyógyításra növényeket, ill. azok kivonatait, főzeteit. Még Szent-Györgyi Albert ismerte fel a múlt század első felében, hogy a növények tartalmaznak egy biológiailag aktív vegyületcsaládot, az ún. flavonoidokat, melyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében. 


Ennek a családnak egyik leghatékonyabb csoportját képezik az antocianidin flavonoidok, melyek sötétebb színű gyümölcsök (pl. fekete áfonya, fekete szőlő) héjában, ill. a bélben feltehetően antocianidokká bomló procianidinek, amelyek gyümölcsök magjában (pl. szőlőmagban) találhatók.


Jó tanácsok fogyni vágyóknak

2006. június 19.

(Majdnem) mindent lehet enni, csak mértékkel!

 

Ilyenkor tavasszal a legtöbben lelkiismeretfurdalással küszködünk amiatt, hogy télen át nem vigyáztunk a vonalainkra... Ha meg akarunk szabadulni ettől az érzéstől, tegyük fel magunknak a kérdést: muszáj-e rettegve gondolnunk a kellemes családi összejövetelek, az ünnepek bőséges étkezéseinek következményeire, vagy le tudunk-e adni testsúlyunkból anélkül, hogy szenvednénk tőle?


Nyújtókalauz futóknak

2006. június 14.

A futás gyakorlatilag az ember legtermészetesebb mozgása. A legegyszerűbb, bármikor és bárhol végezhető, általános állóképességet fejlesztő sport, igaz, nem a legizgalmasabb. Mégis a világ legnagyobb futóversenyein 20-30 000 ember is elindul, hogy teljesítse a kitűzött távot, és átélje az egyik legfantasztikusabb, diadalittas érzést, amit a kihívás leküzdése, a siker élménye jelent. Már az első ilyen élmény a futás rabjává tehet...

Ön miért dohányzik?

2006. május 27.

A dohányzás következtében Magyarországon mintegy harmincezer ember hal meg évente. Egy, a hazánkban készült tanulmány adatai szerint a férfiak 34,9%-a, a nők 22,8 %-a dohányzik. Ez az arány korcsoportok szerinti bontásban még szomorúbb képet mutat: a 18-44 életév közötti férfiak közel 40%-a, míg a nők 30%-a hódol ezen káros szenvedélynek.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...148149150...154