sub

Információk, érdekességek

Segítsünk a jótékony baktériumoknak szinbiotikummal!

2006. március 16.

A baktériumok mikroszkopikus világában is folyamatosan folyik a harc a táplálékért és a területért. Azok győznek, akik erősebbek és többen vannak. Bizonyos esetekben, amikor a bélflóra egészséges egyensúlya megbillen, pl. antibiotikumkúra után, kellemetlen közérzet, rosszabb emésztés, hasmenés jelezheti, hogy a jótékony baktériumok hátrányba kerültek és segítségre szorulnak. Hogyan segíthetünk nekik?

A porc tápanyaga

2006. március 07.

Ízületeinket minden egyes mozdulatnál használjuk, de erről addig nem is veszünk tudomást, amíg nem fájnak. A fájós ízületek napjainkban egyre több ember életét keserítik meg.

 

A fájdalom és hozzá kapcsolódóan a mozgáskészség fokozatos csökkenése jelentős mértékben befolyásolja a betegek életminőségét.


Kozmetikumok titkai

2006. március 05.

Mit rejtenek a csodákat ígérő tégelyek? Az összetevők titkait megfejtve lehetővé válik, hogy azt a terméket válassza, amire valóban szüksége van, s hogy bőre egészséges és fiatalos kinézetű maradjon.

 

Persze, nem árt, ha mindezek előtt tisztába kerül saját bőrtípusával is!


Idősebbek is elkezdhetik...

2006. március 02.

Az élet delén túl is természetes igénye az embernek, hogy "mozogjon egy kicsit". Nem is egyszerűen igény: szükséglet, hiszen a mozgás meghosszabbítja az életet. Mivel a modern élet kevés olyan elfoglaltságot ad, amelytől kellemesen el lehet fáradni, pótolnunk kell a lehetőségeket. Öregkorban azonban ez korántsem könnyű feladat. 

A méregtelenítő máj

2006. február 12.

Ha kinyújtott kézfejünket egymás mellett egy asztalra tesszük, körülbelüli képet kaphatunk májunk nagyságáról. Terebélyessége nagyjából egy szivaros dobozéhoz hasonlítható, súlya 1,5-2 kg. A szerv a test jobb oldalán, a bordaívek alatt, a felső gyomortájon található, egészséges állapotban nem tapintható.

A máj legfontosabb funkciói közé tartozik a vér méregtelenítése, a véralvadás biztosítása, az epefolyadék előkészítése és majd minden anyagcsere-folyamat irányítása - összesen kereken ezer feladat! Nehezen képzelhető el az a csodagyár, amely képes lenne ezt a penzumot teljesíteni: a máj egymillió lebenyből áll és minden egyes lebeny 350 000 májsejtből!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...148149150...151