


Információk, érdekességek
Fogyjunk egy kicsit
2007. szeptember 07.
A fogyókúra nem csak esztétikai kérdés. A leadott felesleggel nem csak önérzetünk erõsödik, de a hasi területen felhalmozódott zsír elégetésével egyben a súlyos szívbetegségek kialakulásának kockázatát is csökkentjük.
Az elhízás növeli a szívbetegség kialakulásának kockázatát
Az elhízás két formája, az alma és a körte típus is más-más kockázati tényezõket hordoz magában. A Journal of the American College of Cardiology folyóiratban közölt kutatás eredményei alapján a hasi területen lerakódott zsírpárnák, az "úszógumi" elõsegíti az artériák falán megjelenõ plakkok kialakulását, s így jelentõsen növeli a szívbetegségek kockázatát.
Ami egyikünk asztaláról sem hiányozhat: a kenyér
2007. szeptember 06.
A kenyér az emberiség egyik fõ tápláléka, amely Magyarországon is alapélelmiszernek számít. Ma már a nagy választéknak köszönhetõen szinte mindenki megtalálja az ízlésének legmegfelelõbb fajtát.
Az idõsebb generáció tagjainak emlékezetében még biztosan él az otthon sütött kenyér semmihez sem hasonlítható zamata...
Táplálkozástudomány
2007. szeptember 05.

Óvatosan grillezzünk!
2007. szeptember 02.
A nyár a strand, a napozás idõszaka. Ebben az évszakban, amikor csak tehetjük szívesen tartózkodunk a szabadban, s egy kellemes vacsora is jobban esik a hûvös teraszon. Nem árt azonban ügyelnünk, a kerti grillen elkészített finomság ugyanis veszélyes is lehet.
Növekvõ mellrák-kockázat
Az Epidemiology folyóiratban közölt kutatási eredmények alapján a grillezett ételek fogyasztása növeli a mellrák kockázatát. A betegség kialakulásának veszélye fokozottan jelentkezik a menopauza idõszakán (azaz a mestruáció elmaradása a változás kora utáni idõszakon) már átesett hölgyek körében.
Egészséges táplálkozás
2007. augusztus 24.

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...270271272...294