


Információk, érdekességek
A koleszterinszint csökkentése táplálkozásunkkal
2008. március 02.
A megfelelõ mennyiségben jelenlévõ koleszterin alapvetõ fontosságú a szervezet anyagcsere-folyamatainak optimális mûködéséhez, azonban ha a vér koleszterinszintje hosszabb távon meghaladja a normálértéket, akkor érelmeszesedés és más szívbetegségek alakulhatnak ki: Magyarországon a magas koleszterinszint az egyik legjellemzõbb rizikófaktor. Cikkünkben dietetikus szerzõnk segítségével tekintjük át a magas koleszterinszint étrendi csökkentésének lehetõségeit: mit együnk és milyen ételeket kerüljünk, ha csökkenteni szeretnénk a koleszterinszintünket?
Tavasz, diéta, böjt - 2. rész
2008. március 01.
Ügyeljen a fokozatosságra!
A böjtre felkészülni is szükséges, illetve azt megtörni is csak fokozatosan, módszeresen szabad. Böjt elõtt napról - napra csökkentsük a táplálékbevitelt, hagyjuk el a zsírokat, a sót, a cukrot, a húsnemûket, a tejtermékeket, és térjünk át csupán a növényi táplálékok fogyasztására, majd azt is fokozatosan hagyjuk el.
A túl sós ételek és a cukros üdítõk elhízáshoz vezetnek
2008. március 01.
A Magyar Nemzeti Szívalapítvány kiadott kommentárja a túlzott sófogyasztás veszélyeirõl.
A gyermekek só fogyasztásának csökkentése a megivott cukrozott üdítõitalok mennyiségét is csökkenti. Ezáltal csökken az elhízás, a magas vérnyomás és felnõttkorban kialakuló szívinfarktus és stroke kockázata - derül ki az Amerikai Szívtársaság által kiadott Hypertension folyóirat legfrissebb számából.
Tavasz, diéta, böjt - 1. rész
2008. február 28.
Hozza formába magát!
A húsvét elõtti negyven nap a keresztény hagyományban a böjt ideje, de nagyjából erre az idõszakra érdemes idõzíteni az úgynevezett tisztítókúrákat, böjtlé-kúrákat. Pár napos szakszerû, okos diéta nem csak a testnek kedvez, hanem a szellem és lélek számára is jótékony, gyógyító és tisztító hatású.
"Barátságos baktériumokkal" az egészségért
2008. február 26.
Mire jó a joghurt és a kefir?
Egészségünket nagymértékben befolyásolja az, amit eszünk. Nem is gondolunk bele, de a szervezetünkbe juttatott anyagoknak lehet jótékony, ill. kártékony hatásuk is egészségünkre: "megszabadíthatnak" székrekedésünktõl, erõsíthetik immunrendszerünket, de szinte mindannyian találkoztunk már bizonyos ételek által okozott allergiával is.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...265266267...295