


Információk, érdekességek
Plusz kilók nélkül az ünnepek után is
2009. december 24.
A karácsony a szeretet, a békesség és megnyugvás ünnepe, mely alkalmat nyújt a nagy családi, baráti összejövetelekre és közös lakomákra.
6 aranyszabály, hogyan maradjunk formában
Az ünnepek alatt sokan úgy érezzük, hogy egyszerûen kötelezõ enni. Akár otthon vagyunk, akár vendégségbe megyünk, itt is-ott is gazdagon megterített asztal fogad bennünket és a sokfogásos menü szinte mindenütt alapkövetelmény.
A karácsony ízei Európában
2009. december 21.
A különbözõ nemzetek eltérõ, olykor mégis egyezõ karácsonyi gasztronómiai szokásaiból most villanásnyi ízelítõt adunk. De vigyázat!
Ne essünk túlzásba az evés-ivás terén, mert hamar felboríthatjuk emésztõrendszerünk megszokott ritmusát.
Kedvencünk a kakaó
2009. december 19.
Hát igen, nehéz manapság olyan embert találni aki nem szereti valamilyen formában a kakaót vagy a csokoládét. A világ egyik kedvenc csemegéjérõl lesz szó.
Az étcsokoládénak 50%-nál magasabb a kakaómassza tartalma, a tejcsokoládé mintegy 30%-ot tartalmaz. A fehércsokoládéban egyáltalán nincs kakaó, kizárólag zsiradékok, cukor és tejszármazékok összessége, tehát lényegében csak nevében csokoládé. Az alábbiakban ezért a fehér csokoládé összetevõivel nem foglalkozunk.
Muszáj meghízni télen?
2009. november 29.
Nem muszáj, vágják rá a szakmailag hozzáértõk. Talán nem volna az… mondjuk mi, jóval bizonytalanabbul.
Azzal aligha lehet vitatkozni, hogy manapság már nem kell zsírtartalékokat képeznünk ahhoz, hogy átvészeljük a hideg, táplálékban szegényebb téli hónapokat, a vadászat-halászat-gyûjtögetés ideje legtöbbünknek lejárt. Mégis, tény, hogy az évszakok változásakor testünk és lelkünk alkalmazkodását õsi beidegzõdések diktálják.
Ha hiányoznak az esszenciális zsírsavak
2009. november 27.
A betegségek megelõzésében a rendszeres testedzésnek és a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, ezen belül pedig az omega-3 és az omega-6 zsírsav fogyasztásának kiemelkedõ szerepe van. Ha kevesebb kerül be ezekbõl a zsírsavakból a szervezetbe, bõrelváltozások, vízvesztés és érelzáródások alakulhatnak ki.
Ma már egyre többen tudják helyesen, hogy zsiradékra, a táplálékunkban található zsírforrásokra meghatározott mennyiségben és minõségben igenis szüksége van a szervezetünknek: üzemanyagként szolgálnak, energiát biztosítanak.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...251252253...295